Gastblogger Jennifer: Je slaapkamer in ‘t nieuw met textiel

Het is koud buiten, vanonder z’n lakens wacht iedereen ongeduldig op de lente. In je bed blijven voor een winterslaap kan, maar het is toch veel toffer om het lentegevoel alvast zelf te creëren.

Hoe maak je je slaapkamer comfortabel, in een relaxte een zachte sfeer. Door beddengoed en stoffen uit te kiezen die perfect bij elkaar passen. Ik koos zelf verschillende stoffen in dezelfde stijl, blauw, wit en enkele grafische patronen.

Om een uniek gevoel te creëren heb ik tegen de muur een extra hoofdeinde gemaakt met stof. (IKEA STOCKHOLM collectie).
Bevestig de vier hoeken van je stof tegen de muur met nagels en discrete speldjes. Zo zal de stof goed vastzitten, zonder dat je grote gaten hoeft te maken of je muur beschadigen. (Van belang, zeker als je een huurder bent!).

Combineer alle stoffen om een comfortabel geheel te maken. Je kan dezelfde stof nog op andere manieren laten terugkomen. Gebruik ze in je kaders of maak er je eigen kussens mee (zoals het grote kussen aan het hoofdeinde). Om alles af te werken, voeg je nog wat kleine decoraties toe, zonder overdrijven.

Op deze manier is het erg makkelijk en helemaal niet duur om elk seizoen een nieuwe stijl te creeren. Ziezo, de perfecte slaapkamer om ongeduldig de lente af te wachten…

Jennifer Ghislain is een Belgische grafisch ontwerpster en een coach in interior design. Ze deelt haar inspiratie en haar favoriete decoratie, design, kleuren en textielen op haar blog: http://le13zor.canalblog.com/

Inschrijven of aanmelden om een commentaar toe te voegen