Picknickbrood

Vind hier een leuk recept om van te genieten tijdens je picknick. Smakelijk!

Picknickbrood

VOOR 4 PERSONEN
Voor het brood heb je nodig:


  • 160 ml water

  • 100 g roggebloem

  • 100 g bloem (Manitoba)

  • 6 g zout

  • 5 g gist



Ingrediënten om het brood te beleggen :


  • 3 dl gesneden stukjes tomaat

  • 1 knoflookteentje, gesneden

  • 1 takje tijm

  • 1 takje rozemarijn

  • 2 el olijfolie

  • 1 snufje zout



Garnering:


  • 1 takje tijm

  • 1 takje rozemarijn

  • 4 plakjes geitenkaas



BEREIDINGSWIJZE:


  1. Voor het brood meng je alles, behalve het zout in een keukenmachine.

  2. Laat de machine 20 minuten op een gemiddelde snelheid draaien.

  3. Voeg het zout toe en laat de machine nog eens 6 minuten draaien.

  4. Laat het geheel een nacht in de koelkast rijzen.

  5. Laat het deeg voorafgaand aan het bakken ten minste een half uur op kamertemperatuur rijzen.

  6. Voor het beleg meng de stukjes tomaat, knoflook, tijm en rozemarijn, zout en olijfolie door elkaar.

  7. Rol het deeg uit tot langwerpige pizza’s en besmeer de bovenkant met de tomatensaus.

  8. Bak het geheel 10 minuten op een hete ovenplaat (of stenen) op 250 °C in het midden van de oven.

  9. Garneer met rozemarijn, tijm en geitekaas.

Inschrijven of aanmelden om een commentaar toe te voegen