Extra's in de picknickmand

Er is zoveel meer dan enkel fruit en broodjes om mee te nemen in je picknickmand. (Al deze recepten zijn ook erg geschikt om er van te genieten op je terras.)
Wat dacht je van deze lekkere bijgerechtjes?

Krieltjessalade met grove mosterd en kappertjes


  • 1,5 kg krieltjes

  • 1 bosje lente-ui

  • 2 tl SENAP GROV (uit de Zweedse shop)

  • 1 tl honing

  • 4 el yoghurt

  • 4 el zure room

  • 1 citroen (zeste en sap)

  • versgemalen peper

  • grof zeezout

  • fijngesnipperde verse dille, munt en bieslook

  • 1-2 el kappertjes



Kook de krieltjes in gezouten water, laat schrikken onder koud water en pel ze. Snijd in fijne stukjes en meng met de rest van de ingrediënten.

Spinazie met radijsjes
Eenvoudig, maar heerlijk fris! Was de spinazie en snij de radijsjes in fijne schijfjes.
Serveer de slaatjes in voorraadpot KORKEN. Handig om mee te nemen en het oog wil ook wel wat.

Frittata met lichtbelegen kaas, erwtjes, munt en gefrituurde uitjes
Voor 6 stuks (in bakvorm SOCKERKAKA)

  • 5 eieren

  • 75 g OST LAGRAD (uit de Zweedse shop)

  • 1 tl MOSTARD LÖK (uit de Zweedse shop)

  • erwtjes

  • verse munt


Verwarm de oven voor op 160°C. Schep een lepel erwtjes in de vormen en rasp de kaas erover. Verdeel er de uitjes over. Klop de eieren los met peper en munt en schenk over de groenten. Zet 20 – 25 minuten in de oven.

Recepten dankzij:

De Yummyblogsisters

Inschrijven of aanmelden om een commentaar toe te voegen