De kers op de taart

Een heerlijk dessert na een picknick, dat is echt de kers op de taart. Of de aardbei op de cake in dit geval.

Appel-kardemom cake


  • 200 g boter

  • 160 g rietsuiker

  • 3 eieren

  • 370 g bloem

  • 3 tl bakpoeder

  • 1 tl maagzout

  • 185 ml melk

  • ½ tl gemalen kardemom

  • 1 grote appel, geraspt (200g)

  • 125 ml Dryck Nypon (uit de Zweedse shop)


Verwarm de oven voor op 160°C. Vet de bakvorm in en bestuif met bloem. Klop de boter en de suiker tot een schuimige massa. Klop er 1 voor 1 de eieren door. Zeef de bloem met het bakpoeder en maagzout en schep door het eimengsel. Doe de rest van de ingrediënten erbij en schep in de bakvorm. Zet 50 minuten in de oven. Laat afkoelen op een taartrooster. Serveer met vers fruit.

Recept dankzij

De Yummyblogsisters

Inschrijven of aanmelden om een commentaar toe te voegen