KLEIN MAAR TOCH GROOT

Het goedkoopste kot van Diepenbeek is sinds heden ook het beste, leukste, meest gezellige en het mooiste kot van Diepenbeek en heel omstreken. Ik zit reeds drie jaar op hetzelfde kot, maar sinds afgelopen jaar heb ik een relatie en was mijn kot dringend aan een ‘upgrade’ toe. Om de toch wat onpraktische ruimte van 4m op 2.5m functioneel maar ook sfeervol in te richten voor twee, waren creativiteit en multifunctionaliteit zeker een vereiste. Want een kot is namelijk niet alleen een slaapkamer, het is ook een badkamer, keuken, studeerkamer en living.

Oud en nieuw

Verf, schuurpapier, wat verbeeldingskracht en IKEA is alles wat je nodig hebt op kot (naast voldoende drank en goed gezelschap). Nadat we eerst de muren in twee verschillende kleuren hadden geverfd om de langwerpige, kale ruimte wat meer vorm te geven, hebben we met donkerrode lakverf van een witte Malm commode een echte ‘eyecatcher’ gemaakt. Op die manier lijken de oude vaste kotmeubels plots veel minder op te vallen en krijgt de ruimte nog wat extra kleur. Daarnaast hebben we oude fruitveilingkistjes van thuis meegenomen en gepromoveerd tot multifunctionele ‘design’ kastjes. Want blijkbaar kunnen oude kistjes, na een paar uur schuren en een grondige behandeling tegen beestjes, ook als muurkastjes gebruikt worden (Who knew??).

Betaalbare multifunctionaliteit

Naar onze mening sluit dit kot perfect aan bij de visie van IKEA, waar design gecombineerd wordt met (multi-) functionaliteit en het meeste gehaald wordt uit een kleine ruimte zonder daarom grote kosten te moeten doen. Volgens ons zou dit kot dan ook perfect kunnen thuishoren in de nieuwste IKEA catalogus!Antwoord op schiftingsvraag: 519 mensen werken bij Ikea Zaventem op 19 september.
Inschrijven of aanmelden om een commentaar toe te voegen