Mijn kleine kot(je)

Mijnstudeergedeelteisvoorzienvanenkelmotiverend...
Mijn studeergedeelte is voorzien van enkel motiverende quotes. Om het een speels effect te geven, heb ik geopteerd voor washi tape. Met verschillende vormen en kleuren maak je van een kale muur meteen een aandachtstrekker.
MijnmakeuptafeltjeHandigommeoptemakenenalmijnba...
Mijn make-up tafeltje. Handig om me op te maken en al mijn badkamerspulletjes er op uit te stallen. Om geld te besparen koos ik voor een oude bureau waarop ik een spiegel in dezelfde kleur heb geplaatst. Handige tip en vooral makkelijk uitvoerbaar. Kaptafeltjes kunnen soms behoorlijk wat geld kosten, en op die manier kan je veel geld besparen.
Eenschattigplaatsjeomteetenenheerlijkteontbijte...
Een schattig plaatsje om te eten en heerlijk te ontbijten. Omdat ik hou van antiek servies, heb ik hier een deeltje van mijn collectie tentoongesteld. Super goedkoop en meteen zorgt dit voor een gezellige, brocante sfeer. Zoals je ziet, ontbreken hier nog stoelen, hiervoor zal ik nog eens de IKEA bezoeken.
MijnkichenetteIdeaalomeenkleinpotjetekokenOmded...
Mijn kichenette. Ideaal om een klein potje te koken. Om de deurtjes op te vrolijken, koos ik voor een roze washi tape boord, en nieuwe handvatjes. Met een klein beetje tijd tover je zo dit gedeelte om in iets schattigs. Boven de spoelbak komt nog een kapstok om mijn kruidenpotjes op te zetten en om aan de kapstokken schattige roze kopjes te hangen.
Viadezetrapkomjeterechtinhetbovenstegezelligege...
Via deze trap kom je terecht in het bovenste gezellige gedeelte...
Omdatikhierdekomendetijdveeluurtjeszaldoorbreng...
Omdat ik hier de komende tijd veel uurtjes zal doorbrengen, moest dit een gezellige ruimte worden. Met een zelfgemaakt rozenkunstwerkje fleur ik meteen dit gezellige stukje op.
Om het extra cosy te maken koos ik voor een dekbed als plaid. Zo kan je je plaid aanpassen naar behoefte. Momenteel ligt er een rode oude van IKEA op, maar in één handomdraai tover je dit om. Wil je bijvoorbeeld extra vrouwelijk, voeg dan roze toe. Of kies voor wit om het een rustigere look te geven. Super makkelijk en zo hoef je tenminste geen meerdere plaids te kopen. Tip om te onthouden: Vele lagen textiel brengen immers warmte en gezelligheid in huis!
Indithoekjezalikdekomendetijdalzittendenliggend...
In dit hoekje zal ik de komende tijd al zittend en liggend doorbrengen. Na een lange dag les, kan het immers deugd doen om neer te ploffen in je zetel. Daarom weer: gebruik veel lagen textiel! Een plaid brengt kleur op je zetel, knusse dekentjes kunnen dienst doen als zachte handsteun. Kussens in verschillende kleuren brengen ook sfeer. Als je zoals ik kiest voor een drukke plaid, opteer je best voor basic kussens. Op de andere foto merk je een soort loungestoel die ik zelf had gemaakt van een salononderstel. Snel een stukje doorgezaagd en kussens toegevoegd, en je hebt meteen een leuke loungestoel. En met verschillende kussenhoezen kan je zo weer de sfeer makkelijk veranderen.
Op het kastje staan kleine tasjes waarin theelichtjes zitten, die extra kunnen aangestoken worden om extra gezelligheid te creëren. In dit hoekje is er ook nog plaats voor een mooie witte tv ;)
BOVENAANZICHTkotje
BOVENAANZICHT kotje
Welkom in mijn kleine kamertje.
Omdat je best veel tijd doorbrengt in je kot, is het belangrijk om je op je gemak te voelen hierin. Door mijn kleine kotje op te splitsen in verschillende hoeken kon ik zo makkelijker al mijn spullen verdelen en kon ik zo voor ieder gedeelte een plaatsje zoeken.

Het is belangrijk om deze op te splitsen zodat je tijdens het lezen van een ontspannen boek bijvoorbeeld niet geconfronteerd wordt met studeerboeken. Zoek voor elke functie dus een gepast plekje. :)

Omdat de meeste koten zoals het mijne al gemeubeld zijn in Leuven, kon ik helaas geen meubels gaan shoppen in IKEA.
Enkel voor gezellige snuisterijen en hebbedingetjes kon ik mijn slag gaan bij o.a. IKEA
Om een mix van oud en nieuw te hebben, ben ik zowel in IKEA als in tweedehandswinkeltjes gaan shoppen. Ook nam ik enkel van mijn vertrouwde oude spulletjes mee van thuis (o.a. IKEA).
Met een mix van materialen en spullen creëer je immers je EIGEN kamertje.

Na veel schilder-, klus-, decoreerwerk kreeg ik dit kotje als geslaagd resultaat!
Welkom in mijn kotje ;)

PS: Om jullie een fijne zoektocht te geven, vermeld ik nergens mijn IKEA spullen. Aan jullie om ze eruit te plukken :)

PS: Antwoord op de schiftingsvraag: 486
Inschrijven of aanmelden om een commentaar toe te voegen