Kersthapjes

Wij geven je graag nog wat recept ideeën om je kerstmenu alvast heerlijk mee te beginnen!

Sterretjes
(24 stuks)
3 pakjes bladerdeeg * 250 gr champignons * 50 gr boter * 100 gr amandelpoeder * 30 gr kaas OST PRÄST, geraspt * peper * verse tijm * 1 ei

Verwarm de oven voor op 200°C
Snijd de champignons in stukjes en stoof aan in de boter. Doe er de tijm, amandelpoeder en geraspte kaas bij en kruid met vers gemalen peper. Laat even doorstoven en pureer het mengsel. Laat afkoelen.
Steek stervormpjes uit het bladerdeeg. Lepel een theelepel vulling op een bladerdeeg sterretje en dek af met een sterretje (niet drukken). Leg op een bakplaat met bakpapier en zet 15 minuten in de oven.

Gekarameliseerde rode ui bij de ingemaakte haring SILL VINTER
2 rode uien * 1 el bruine suiker * 1 el balsamico * SILL VINTER
Snijd de uien in ringetjes en stoof ze met de bruine suiker en balsamico in een anti-kleefpan op een zacht vuur tot ze zacht zijn. Laat afkoelen.
Serveer met de haring en crackers.

Makreelrilettte
100 g gerookte makreel * ¼ rode ui fijngesnipperd * 1-2 el zure room * dragon fijngesnipperd

Verwijder het vel van de makreel en plet de makreel met een vork. Schep er voorzichtig de zure room, uisnippers en dragon onder. Serveer met VARIANT SMÖRGASKEX.

Dip van geglaceerde wortelen met rozemarijn
500 g wortelen * klontje boter * rozemarijnnaaldjes * 1 tl honing met rozemarijn

Schil de wortelen en snijd ze in stukjes. Laat de boter smelten en stoof de wortelstukjes met de honing en rozemarijn met het deksel op de pan tot de worteltjes zacht zijn. Laat ze afkoelen en pureer. Serveer met VARIANT SMÖRGASKEX.

KRUSTADER met rendiervlees en veenbessencompote
recept veenbessencompote
150 g verse veenbessen 10 cl veenbessensap * zeste van sinaasappel bruine suiker* KRUSTADER

Laat de veenbessen met de rest van de ingrediënten inkoken tot een compote. Maak rolletjes van het rendiervlees en serveer het in KRUSTADER met de compote.en rode zuring.

Soesjes met zalm en mierikswortel
voor 20 soesjes
200 g roomkaas * 2 el mierikswortelsaus SAS PEPPARCOT * 200g gerookte zalm LAX KALLRÖKT * waterkers of veldsla

Roer de roomkaas en mierikswortelsaus los met een vork. Snijd de soesjes in half en besmeer met het roomkaasmengsel. Leg er een stukje van de zalm tussen en werk af met waterkers of veldsla.

Brownies
choklad lingon & blabär

345 g rietsuiker * 60 g bloem * 1 tl bakpoeder* 80 g cacao poeder * 4 eieren * 200 g boter * 1 tl amandelextract * 200 g chocolade met veenbessen en
bosbessen: CHOKLAD LINGON & BLABÄR

bakblik * bakpapier * mengkommen

Verwarm de oven voor op 160°C en bekleed het bakblik met bakpapier.
Smelt de boter en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Zeef de bloem in een kom en meng met het bakpoeder, cacaopoeder en rietsuiker.
Klop in een andere kom de eieren los met de boter en amandelextract. Schep het botermengsel door het bloemmengsel. Hak de chocolade fijn en schep door het beslag.
Giet het beslag in het bakblik en zet 40 minuten in de oven.
Laat afkoelen.
Snijd de brownies in kleine stukken en serveer met een glaasje GLÖGG SAFFRANSSMAK

Lingon Mojito
voor 6 glazen

handvol munt * 2 el bruine suiker * 1 limoen * crushed ijs * 10 cl LINGON SAFT * 24 cl rum * bruiswater * enkele verse veenbessen

Kneus de munt met vers limoensap en bruine suiker in een cocktailshaker. Giet er de rum en veenbessensiroop over en voeg crushed ice toe. Shake it! Verdeel over de glazen en vul bij met bruiswater. Roer nog even in het glas. Werk af met blaadjes verse munt en enkele verse veenbessen.

Samen met de yummyblogsisters

Inschrijven of aanmelden om een commentaar toe te voegen