Binnenkijken bij Ann in Antwerpen

Annswoningisdoordrenktvankleurgrafischeelemente...

Anns woning is doordrenkt van kleur, grafische elementen en geometrische vormen.

Kaartjesflyersentekeningenwordenmooigetaleerdin...

Kaartjes, flyers en tekeningen worden mooi geëtaleerd in de vitrinekast.

Defelleachterwandindekeukenzorgtvooreenopvallen...

De felle achterwand in de keuken zorgt voor een opvallend en vrolijk accent.

Makkelijkverplaatsbaremeubeltjeszijnmakkelijkop...

Makkelijk verplaatsbare meubeltjes zijn makkelijk op een terras.

Opeenwitteensoberemuurkomenkunstwerkenprintsena...

Op een witte en sobere muur komen kunstwerken, prints en andere souvenirs perfect tot hun recht.

Dekastenwandindeslaapkamerishalfopengewerktenwi...

De kastenwand in de slaapkamer is half opengewerkt en wit, grenen en zwart wisselen elkaar in een speels ritme af.

DitkastjeheeftAnnaltwintigjaarenhetverhuistover...

Dit kastje heeft Ann al twintig jaar en het verhuist overal mee naartoe.

GacreatiefominhetetalerenvankleineobjectenOoita...

Ga creatief om in het etaleren van kleine objecten. Ooit al eens aan gedacht om al je buttons op een paspop te spelden?

Omdat ze intussen weet dat renoveren niets voor haar is, nam Ann een nieuwe start in een nieuwbouwappartement. In haar zoektocht naar een modern avontuur stonden twee criteria hoog bovenaan haar lijst: de mogelijkheid om alles naar eigen wens in te richten en hedendaags comfort. Nu geniet ze vier hoog van haar woning te Antwerpen: „Ik woon hier echt graag. Ik was op zoek naar een compacte, lichte en comfortabele woning en die heb ik hier gevonden.”

Ann (44 jaar) woont in een dakappartement van 80 m² met één slaapkamer en twee terrassen in Antwerpen.
Stijl: Modern en Scandinavisch

Eclectische mix

„Het leuke aan nieuwbouw is dat de basis degelijk is en je de aankleding zelf kan kiezen. Geef mij maar een persoonlijke en eclectische mix in plaats van standaard oplossingen.” Meubels van verschillende stijlen en periodes staan harmonieus naast elkaar en de aanvulling van verschillende tinten hout, zoals visgraat parket op de vloer en houten losstaand meubilair, geven het geheel een warme uitstraling. Anns persoonlijke touch vinden we ook terug in kleinere objecten, zoals tekeningen, kunstwerkjes, foto’s en flyers van theatervoorstellingen, zowel in de vitrinekast, als aan de muur. Het geheim zit in een sobere basis en de juiste dosering: „Eigenlijk ben ik een beetje voorzichtig als het op mijn interieur aankomt. Een uitgesproken en opvallende stijl kan fantastisch zijn, maar ik ben altijd bang dat ik snel uitgekeken raak.”

Grafische elementen

De ingetogen stijl wordt speels doorbroken door Anns liefde voor typografie en geometrie. Door dagelijks nauw samen te werken met vormgevers heeft ze een subtiele gevoeligheid ontwikkeld voor grafische elementen, die als een rode draad doorheen alle kamers van het appartement lopen. Knap grafisch hoogstandje is het IKEA opbergsysteem in de slaapkamer, waarvoor Ann fronten op maat heeft laten maken. „Omdat een volledige kastenwand de kamer zou verkleinen, heb ik ervoor gekozen de kast gedeeltelijk open te laten. De fronten moeten nog geschilderd worden, maar voorlopig vind ik de combinatie met de zwarte opbergdozen wel mooi”, vertelt Ann. Zwart, wit en grenen in de slaapkamer in tegenstelling tot een opvallende grasgroene tint voor de achterwand in de keuken. „Als ik die kleur beu geraak, overschilder ik ze gewoon.” Op gevoel brengt ze zachte kleuren en knalkleuren bij elkaar.

Venster op de wereld

Het appartement is gelegen op de bovenste verdieping en grote raampartijen met terras aan de voor- en achterzijde bieden de mogelijkheid om van de buitenlucht te genieten. „In een appartement kan je snel het gevoel krijgen dat je opgesloten zit. Daarom zijn die grote ramen zo zalig. Ze geven me een buitengevoel. De zon komt op in de leefruimte en gaat onder in de slaapkamer.” Om optimaal van de terrassen te kunnen genieten, sloeg Ann aan het ‚tuinieren’, wat niet evident is op vier hoog. Maar met grote planten en struiken kan je snel een gezellige tuinkamer creëren. Gordijnen om zich af te schermen van de buren heeft ze niet. „Eigenlijk zou ik eens bij hen op bezoek moeten gaan om te inspecteren of ze bij mij kunnen inkijken. Al houdt het me eigenlijk niet zo bezig. Ik ga ervan uit dat hun eigen leven boeiend genoeg is.”

In samenwerking met Coffeeklatch.

Inschrijven of aanmelden om een commentaar toe te voegen
freeaction33

Mooi ingedeeld, veel licht, praktisch ingericht (sorry een reactie als man moet het praktisch zijn). Maar ook kil, er mag wat meer sfeer zijn met wat kaarsen en iets meer kunst aan de muur. Ik spreek als leeftijdsgenoot.
Veel succes in je appartement.

Geert

Gepubliceerd op 04 nov 2014 - 19:24 door freeaction33