Binnenkijken in de loft van Olivier en Julie

Demodernelandelijkestijlwordtgekenmerktdoordeco...

De moderne landelijke stijl wordt gekenmerkt door de combinatie van verschillende houttinten, lichte kleuren en stoffen.

Deopenhaardgaataanindewinterenindezomerwordtdez...

De open haard gaat aan in de winter en in de zomer wordt deze gevuld met kaarsen.

Ineenloftwerkjebetermetzoveelmogelijkgeslotenka...

In een loft werk je beter met zoveel mogelijk gesloten kasten, met hier en daar open units die bijdragen tot het open loftgevoel. Deze opbergkast heeft Olivier zelf gemaakt.

Hypermodernisderecirculatiedampkapdiedeluchtinw...

Hypermodern is de recirculatiedampkap die de lucht inwendig via een ventilatiesysteem filtert, wat maakt dat je geen extreme afvoer meer nodig hebt. Deze werkt volledig autonoom en kan je dus zwevend in de ruimte plaatsen.

Wittegordijnendiereikentotaandegrondgevendeloft...

Witte gordijnen die reiken tot aan de grond geven de loft een klassieke maar ook rustgevende uitstraling.

NaastingebouwdekastenbouwdeOliviereenzwevendkle...

Naast ingebouwde kasten, bouwde Olivier een zwevend kledingrek met behulp van een metalen staaf en metalen kettingen die hij aan het plafond heeft bevestigd.

Daarwaarvroegerdekeukenwasondergebrachttrefjenu...

Daar waar vroeger de keuken was ondergebracht, tref je nu een gezellige slaapkamer aan.

Debovenkantvandemetalenindustrilevoordeurdoetdi...

De bovenkant van de metalen industriële voordeur doet dienst als magneetbord.

„De open haard vormde het vertrekpunt van de verdere indeling van de loft.” Meer hadden Olivier en Julie niet nodig om hun woning in te richten. Hoewel de meeste lofts het resultaat zijn van maatwerk, speelde intuïtie een grote rol in het aankleden van deze ruimte. „De sofa hebben we meeverhuisd van onze vorige woning en bij toeval paste die perfect tussen twee grote zuilen, wat ons op het idee bracht om ook de keuken in de leefruimte onder te brengen. Op die manier kwam er een extra slaapkamer vrij.” Nadat alle ruimtes een bestemming hadden gekregen, vielen alle puzzelstukjes in elkaar. De woning is gelegen in een oude koffiebranderij in Antwerpen. In tegenstelling tot de koele en industriële sfeer die je meestal van een loft verwacht, is deze loft eerder warm en landelijk van stijl.

Olivier (30 jaar) legt kunstgras (www.namgrass.be) aan en woont samen met zijn vriendin Julie (27 jaar) en Flanelle (12 maanden) in een industriële loft van 160m² met twee slaapkamers in Antwerpen.
Stijl: Modern landelijk.

Loft indelen

Voordeel van een loft is dat de mogelijkheden eindeloos zijn. Maar hoe begin je aan een concrete indeling van de ruimte: waar komt de keuken, de living en de rest van de kamers? Startpunt voor Olivier was inrichting van de zithoek, met centraal de open haard. Van zodra die op punt stond, kwam de rest vanzelf. Opvallend zijn de grote geometrische volumes, zoals het keukenblok, de eettafel en de sofa, die de ruimte definiëren en indelen in verschillende zones. In de grootste ruimte werd de leefruimte, de keuken en het bureau ondergebracht, terwijl een verticale muur links de slaapkamers en de badkamer aan het oog onttrekt. De loft heeft een open karakter en er zijn haast geen deuren. „Toen wij op zoek waren naar een koopwoning, stond een loft bovenaan onze verlanglijst. We houden echt van een open ruimtegevoel. De openheid heeft ook nadelen, want energiekosten zijn hoger dan voorheen en je moet alles netjes houden”, vertelt Olivier.

Moderne landelijke stijl

Bij een industriële loft denk je meteen aan beton, staal en andere ruwe en stoere elementen. Deze loft valt vooral op door de warme en natuurlijke uitstraling, ook wel gekend als de landelijke stijl. Het houten balkenplafond, de plankenvloer en houten raamprofielen zorgen voor een warme toets, die de bewoners verder aanvullen met lichte kleuren (denk crème, wit, aarde- of pasteltinten) en de combinatie van grof geweven en zachte stoffen. Niet alleen het uitzicht, maar ook het gevoel spelen een belangrijke rol in de landelijke stijl en daarom is de sofa met open haard de favoriete hangout van Olivier. Zachte dekens of kussens mogen in de leefruimte zeker niet ontbreken.

Leefkeuken

Blikvanger in de ruimte is de moderne strakke leefkeuken, die fel contrasteert met de klassieke look van de rest van de woning. Olivier en Julie kozen voor een witte keuken met greeploze lades en inbouwkasten en een kookeiland met een betonnen werkblad dat ter plaatse werd gegoten. Bergruimte is enorm belangrijk in een loft en daarom werd de liftkoker als extra berghok omgebouwd en werden er langs beide kanten van het kookeiland kasten geïnstalleerd. De keuken bevond zich in een aparte kamer, maar door deze te verplaatsen naar een centrale plaats in de loft, vormt ze nu het hart van de woning. Koken is letterlijk een belevenis. Het is de plek waar je kookt, eet, geniet, maar ook rondhangt met vrienden en familie.

In samenwerking met Coffeeklatch .

Inschrijven of aanmelden om een commentaar toe te voegen
IKEA

Hej Heid, Hej Heid, the sofa isn't from IKEA. But our KIVIK sofa's might be something for you http://www.ikea.com/be/nl/catalog/categories/departments/living_room/series/18329/?cid=be%7Csm%7Corganic%7Cikeafamily%7Canswer_zetel_nl

Gepubliceerd op 09 mrt 2015 - 18:19 door IKEA
Heid

I love this sofa, is this An ikea OR where bought?
I live inAntwerpen myself ans Looking For some kind of setting like this For a long time...

Gepubliceerd op 14 feb 2015 - 14:29 door Heid
Heid

Which sofa is this?

Gepubliceerd op 14 feb 2015 - 14:26 door Heid