Kerstfeest!

BramLaebensahrefhttpbramlaebenscombramlaebenscoma

© Bram Laebens, bramlaebens.com

BramLaebensahrefhttpbramlaebenscombramlaebenscoma

© Bram Laebens, bramlaebens.com

BramLaebensahrefhttpbramlaebenscombramlaebenscoma

© Bram Laebens, bramlaebens.com

BramLaebensahrefhttpbramlaebenscombramlaebenscoma

© Bram Laebens, bramlaebens.com

BramLaebensahrefhttpbramlaebenscombramlaebenscoma

© Bram Laebens, bramlaebens.com

BramLaebensahrefhttpbramlaebenscombramlaebenscoma

© Bram Laebens, bramlaebens.com

BramLaebensahrefhttpbramlaebenscombramlaebenscoma

© Bram Laebens, bramlaebens.com

BramLaebensahrefhttpbramlaebenscombramlaebenscoma

© Bram Laebens, bramlaebens.com

BramLaebensahrefhttpbramlaebenscombramlaebenscoma

© Bram Laebens, bramlaebens.com

BramLaebensahrefhttpbramlaebenscombramlaebenscoma

© Bram Laebens, bramlaebens.com

BramLaebensahrefhttpbramlaebenscombramlaebenscoma

© Bram Laebens, bramlaebens.com

BramLaebensahrefhttpbramlaebenscombramlaebenscoma

© Bram Laebens, bramlaebens.com

In samenwerking met Ghentstreets.

Ik herinner me als kind een warm kerstfeest met een gezellig versierde kerstboom met allemaal cadeautjes onder. Toen ik het ouderlijk nest verliet, en alleen ging wonen, wou ik ook graag diezelfde gezelligheid creëren. Ook al vieren Bram en ik kerstavond en kerstdag klassiek bij de familie, toch kunnen we het niet laten om in de feestperiode ook een kerstdiner met vrienden te organiseren.

Ik ben meestal iemand die erbij zweert dat goede muziek, drank, eten en het juiste gezelschap dé formule is voor een feestje, maar bij kerst veranderen deze prioriteiten toch wel een beetje. De juiste aankleding, versiering en inrichting worden dan één van de voornaamste prioriteiten. Een boom, lichtjes en grote tafel hadden we al, maar voor de rest ontbrak nog alles! Aangezien ons appartement witte muren heeft, een plankenvloer en donkere houten meubels besloten we voor het frisse wit en glamoureus goud te gaan.

Voor de tafelaankleding kozen we voor het VINTERFINT tafelkleed, een echt statement piece dat je hele tafel samenbrengt. Verder besloten we te gaan voor stoffen GULLMAJ servetten, een gemakkelijke manier om een luxueus gevoel aan tafel te geven.
We kozen voor niet bij elkaar passende glazen, de POKAL glazen voor de wijn en de FRASERA glazen voor het water. Dit om een echt statement te maken, maar we besloten dan wel om het eenvoudig te houden met de IKEA 365+ borden en het DRAGON bestek. Bram en ik zijn voorstander kraantjeswater te gebruiken aan tafel en daarvoor zijn de KORKEN flessen perfect. De bloemstukjes op tafel besloten we strak te houden met 3 verschillende cactusjes. De potjes voor de planten creëerden we zelf met het resterende VINTERMYS cadeaupapier.

De kerstboom versieren hebben we heel beredeneerd aangepakt. We begonnen met lichtjes en de VINTERMYS slingers.Daarna hebben we de kerstballen erin gehangen: eenvoudige gouden VINTERMYS ballen, witte glazen VINTERMYS ballen in twee verschillende motieven in combinatie met de unieke gouden uiltjes VINTERMYS ballen (deze waren zonder twijfel mijn favoriet!). Dan was het tijd voor de figuurtjes. We hadden gouden en witte VINTERMYS uiltjes en vossen en witte VINTERMYS notenkraker mannetjes. Als finishing touch legden we 2 LUDDE schapenvelletjes onder de boom, de pakjes erop (allemaal gesigneerd met de naam dankzij de VINTERMYS kaartjes) en voilà, de boom was af!

Om de ruimte helemaal af te werken voegden we nog een STRÅLA staanlamp in de hoek op een stapel magazines toe en versierden we onze kast met een STRÅLA lichtgevend stadje. Gezelligheid top!

Eens de aankleding af was, konden we aan het eten beginnen. Voor een grote groep mensen koken is meestal wel een uitdaging. Daarom besloten we het eenvoudig te houden en opteerden voor een lekkere gebraden kip in de oven die perfect paste in de SMARTA ovenschaal. Patatjes bereidden we ook in de oven met wat olijfolie, tijm, rozemarijn in de SMARTA ovenschaaltjes. Dit werd geserveerd met een rucola salade in de SMARTA schaal. Voor het dessert besloten we koekjes te bakken. Ik ben zeker geen bakprinses maar met het gemakkelijke PEPPARKAKA deeg dat je vindt in de IKEA foodshop wordt kaneelkoekjes bakken echt kinderspel. Je hoeft het enkel met een deegrol uit te rollen en je kan onmiddellijk aan de slag gaan met je vormpjes. Onze favoriet was de VINTERKUL roller,maar ook de VINTERKUL 3D vormpjes waren heel handig in gebruik. Daarna hoef je deze vormpjes enkel op wat bakpapier te leggen, 7 minuutjes in de oven te steken en ze zijn klaar (en ook overheerlijk)! De koekjes serveerden we in de KORKEN potten.

Het eten was heerlijk, de aankleding was gezellig en geslaagd en het gezelschap was fantastisch… Met andere woorden: alles was er voor een topkerstfeestje!

www.ghentstreets.com

Inschrijven of aanmelden om een commentaar toe te voegen