Nieuwjaarsfeestje: snel en lekker

Het einde van 2014 is in zicht en de partyplanner in ons wordt weer wakker. Dit jaar gaan we je niet overladen met recepten, maar wel met tips voor het thema van je dinnerparty en walking-dinner.

Natuurlijk kan je geen mensen ontvangen zonder lekker eten. Als wij denken aan oudejaarsavond, denken wij aan chaos. De drukte na je werk om alles in orde te brengen voor iedereen er is. Daarom vonden wij een walking-dinner de ideale formule. In de IKEA FOOD afdeling heb je een heel wat diepvriesproducten die je leven een stuk gemakkelijker maken. Lekkere kippenballetjes met mosterd, een groententaartje geserveerd met een yoghurt dip, zoute kaastaartjes, aardappelpuree of een dressing om je salade af te werken. Serveer in een GOTTIS serveerschaal lekkere kippenballetjes met mosterd. Vul de KRUSTADER met guacamole of een andere dip en leg ze op een APTITLIG snijplank. Snij komkommer in dikke schijfjes en smeer er wat PASTEJ LAX op. Samen met een extra helpende hand in de keuken, heb je binnen het uur een hele tafel gevuld met lekkers!

Om heel je avond vlot te laten verlopen kan je best enkele voorbereidingen zoals de versieringen of enkele gerechten op voorhand doen. Zo is een romige tomatensoep altijd een winnaar, maak het vooraf en steek het in de diepvries. Je kan het dan ontdooien op de avond zelf en warmhouden op tafel in de mooie KASTRULL. Serveer de soep in een klassiek POKAL glaasje en werk af met wat verse kruiden. Bij een walking-dinner kan een groot bord best onhandig zijn, daarom kozen wij voor de leuke vierkante bordjes van de 365+ collectie.

Geef een Scandinavische toets aan je avond door gerookte zalm te serveren met de traditionele Zweedse saus. Heerlijk met een stukje TUNNBRÖD. Je kan deze warm serveren en mooi leggen in een waaier in een soepbord van de 365+ collectie. Vervang het typische stokbrood door KNÄCKEBRÖD, heerlijk met een garnaalsalade of wat haring. Maak je walking-dinner extra feestelijk met de rivierkreeftjes samen met een pittige cocktailsaus, je kan er een salade van maken of gewoon op een bedje van salade leggen op een lang serveerbord.


Als je eens iets anders wilt serveren als bubbels hebben wij ook een sprankelende cocktail voor jou klaar staan! De Hugo kan je best serveren in een stijlvol FRASERA Whiskyglas, je zou haast denken dat het vintage is. Zo maak je dit hip drankje; doe ijsblokjes in het glas, knijp het sap uit een halve limoen, giet er 3 cl SAFT FLÄDER over, voeg 7cl Prosecco toe werk af met wat munt en optioneel nog 2cl bruiswater. Je kan dit recept neerschrijven op een wit papiertje, inkaderen in je DIY gouden kader en op tafel plaatsen zodat je gasten zelf hun cocktail kunnen maken. Als non-alcoholische optie kan je Saft Lingon gebruiken als basis met wat limoensap, ijsblokjes, munt & bruiswater, geserveerd in een FRASERA glas. Plaats een glas met naamkaartjes op rietjes naast je cocktailbar, zo vergist niemand zich van glas die avond.

Maak er een mooi jaar van.
WNM-Team

Inschrijven of aanmelden om een commentaar toe te voegen