Binnenkijken bij Dafne en Sam in Antwerpen

Demixvanhoutenenwittemeubelszorgtvoordeperfecte...

De mix van houten en witte meubels zorgt voor de perfecte balans in een ruimte die grotendeels door een opvallende vloer wordt gedefiniëerd.

HetgebruikvankleurbeperktzichniettotdevloerInek...

Het gebruik van kleur beperkt zich niet tot de vloer. In eke kamer treffen we subtiele en opvallende kleuraccenten aan.

Inbouwkastenzorgenvooreenvrijecirculatieinhethuis

Inbouwkasten zorgen voor een vrije circulatie in het huis.

Delookvandeleefruimteopdeeersteverdiepingismode...

De look van de leefruimte op de eerste verdieping is modern Scandinavisch, waarbij witte, grijze en houten tinten elkaar afwisselen.

Hetwandmeubelindeleefruimtebevatookeenwerktafel...

Het wandmeubel in de leefruimte bevat ook een werktafel, de favoriete werkplaats van Dafne.

AfentoehuppeltDirkhetkonijnnaarbinnen

Af en toe huppelt Dirk het konijn naar binnen.

Indezomerverplaatstalleactiviteitzichnaarbuiten...

In de zomer verplaatst alle activiteit zich naar buiten, naar het gezellige terras dat met een grastapijt werd aangelegd.

Omdatdewoningmeerdereverdiepingenteltwerdereffi...

Omdat de woning meerdere verdiepingen telt, werd er efficiënt nagedacht over de circulatie en de traphal die alle woonfuncties met elkaar verbindt.

Deslaapkameropdebovensteverdiepingstraaltenormv...

De slaapkamer op de bovenste verdieping straalt enorm veel rust uit, waarbij de aanwezige objecten tot het absolute minimum werden herleid.

Toeval wil lukken dat deze woning zich aandiende, want aanvankelijk waren Dafne en Sam helemaal niet op zoek naar een huis. De upgrade van een compacte studio van 50 m² naar een ruimer appartement zag het koppel wel zitten, totdat ze deze woning voorbij fietsten en een bordje te koop zagen hangen: „Een jaar lang hebben we zeer intensief gezocht. We wilden graag in het stadscentrum blijven wonen, maar toen we dit huis zagen, waren we echt overdonderd. Het was exact wat we wilden”, vertelt Dafne.

Dafne en Sam (30 jaar) wonen in een klassiek herenhuis in Antwerpen. Het dateert van 1800, telt 135 m², twee slaapkamers, een terras en vier verdiepingen.
Stijl: modern Scandinavisch

Verrassende elementen

Het huis is klassiek en toch word je op elke verdieping verrast door hedendaagse en opvallende elementen. Eerste blikvanger is de knalroze vloer in de keuken en eetkamer. „De vloer was roze toen we erin trokken. Ik vind het mooi, hoewel Sam meer gewonnen is voor een witte of een grijze variant”, aldus Dafne. Hoe combineer je een opvallend gekleurde vloer met de rest van je woning? Het geheim zit 'm in de juiste balans en de combinatie met een sobere elementen, zoals witte tinten en pastelkleuren, afgewisseld met warme houten accenten.

Beneden koken, boven chillen

Dafne is een professionele danseres (www.dansendansen.be) Bewegen ligt in haar natuur en dat merk je aan de vrije circulatie in het huis en de traphal die de verschillende verdiepingen en woonfuncties met elkaar verbindt. „Klein nadeel aan dit huis is dat de keuken en de leefruimte zich niet op dezelfde verdieping bevinden. Als we koken en gasten ontvangen, blijven we beneden hangen. Als we met ons getweeën zijn, lopen we met ons bord weleens de trap op”, zegt Sam.

Op de eerste verdieping treffen we een gezellig terrasje aan dat met kunstmatig gras werd aangelegd en een leefruimte met een moderne Scandinavische look. Opvallend is de grote sofa die uitnodigt tot heerlijk ontspannen en het strakke wandmeubel dat ideaal is om allerlei spullen in op te bergen. Door een tafel in het wandmeubel te verwerken, werd er een extra werkruimte voor Dafne gecreëerd.

Zoals wel vaker in een klassiek herenhuis werden onderaan de meest actieve ruimtes, zoals de keuken en de leefruimte ondergebracht. Bovenaan tref je de badkamer met ligbad en twee slaapkamers aan. Onder de nok van het dak bevindt zich de master bedroom, waar witgeverfde balken, muren en vloeren voor een kalme en meditatieve sfeer zorgen. Geen wonder dat Dafne en Sam hier volledig tot rust komen.

In samenwerking met Coffeeklatch .

Inschrijven of aanmelden om een commentaar toe te voegen
bleyssuzy

Mooie lamp! Waar heb je die gevonden?

Gepubliceerd op 12 apr 2015 - 23:21 door bleyssuzy
IKEA
Gepubliceerd op 09 mrt 2015 - 18:18 door IKEA
Heid

Beste,

Vanwaar is uw sofa? Welk model?
Is exact wat ik zoek ;)

Gepubliceerd op 14 feb 2015 - 14:37 door Heid