Het mooiste design maak je zelf!

Stap1ReinigenontvetdehelestoelStap2Schuurallesz...

Stap 1: Reinig en ontvet de hele stoel. Stap 2: Schuur alles (zitting, rug en poten) goed af.

Stap3Geefdeverschillendematerialeneenaangepaste...

Stap 3: Geef de verschillende materialen een aangepaste grondlaag voor een goede hechting: een primer voor kunststof voor het melamine oppervlak en een universele primer voor de poten.

Stap4Kiesdrieverftintendiedichtbijelkaarliggene...

Stap 4: Kies drie verftinten die dicht bij elkaar liggen en laat ze aanmaken in een handige spuitbus. Begin met de lichtste kleur en spuit deze tegen de bovenkant van de stoel (laat eventueel een deel ongeverfd). Laat drogen en ga verder met de middentoon (begin ongeveer met spuiten waar de lichte tint eindigt). Laat weer drogen en spuit de donkerste kleur op de onderkant van de zitting en de poten. Vergeet ook de achterkant en de zijkanten niet mee te spuiten! In 1-2-3 een verbluffend resultaat!

Hebben de keukenstoelen zo langzamerhand hun beste tijd gehad? Is de zitting dof en hebben de poten hun glans verloren? Met een eigentijds ombre-effect worden het heuse pronkstukken. Met spuitlak is het aanbrengen van de kleuren een fluitje van een cent.

Hieronder vind je alle stappen uitgelegd, of neem een kijkje op www.ikea.com/red-de-meubelen Daar vind je een handig filmpje om je helemaal op weg te helpen.

Inschrijven of aanmelden om een commentaar toe te voegen