Carnaval

Toen ik klein was en de wereld niet begreep, vulde ik mijn dagen en mijn hoofd met fantasie. De ene dag was ik een prinses die weggelopen was uit Spanje, de andere dag een bioloog in Afrika. Wat het ook was, mijn broeken vol grasplekken werden steevast ingeruild voor oversized jurken in pasteltinten die nog van mijn oma waren geweest. Een klein verkleed kind, vol plannen.

Hoe groter ik werd, hoe minder ik rondliep in pasteltinten. Verkleedpartijen werden zeldzamer en uiteindelijk mee opgeborgen in de koffer met de pruiken en de hoge hoeden. Er zijn echter uitzonderingen. Want ik ben dan wel geen zes meer en begrijp van veel dingen nog steeds weinig, maar aan fantasie geen gebrek. Verzinnen en uitproberen, van niets iets maken of van iets, iets anders maken. Vrienden vragen en een beetje magie achterlaten in hun jaszakken zodat de avonden lang blijven duren en niet vergeten worden. Kleine dingen maken al snel een groot verschil.

Dit jaar stond Carnaval bij mij thuis ingepland. Het thema werd The Mad Hatter Teaparty uit Alice in Wonderland. Bomvol kleur en prettige gestoorde details. Ik pakte papieren bekertjes in met het VÄXTGLÄDJE cadeaupapier uit IKEA en werkte ze met kartonnen schijfjes en spelden af tot mini-hoedjes. En kleine attentie voor de gasten. De overschot van het papier gebruikte ik als tafelloper onder het kanten paneelgordijn ROSENKALLA, en verwerkte ik tot lampenkappen voor enkele tafellampen. Een pak MYRTEN gordijnen werd verknipt en versneden tot konijnenmaskers en met de restjes werden standaard grijze ERSÄTTA kandelaars unieker en wat speelser. Oude, witte theekopjes werden in een handomdraai opgewaardeerd met FRAMSTÄLLA tape en ik vulde ze nadien met gesmolten, oude kaarsstompjes: “theelichtjes” voor de gezelligheid. Tot slot combineerde ik diverse mooie kopjes en schalen tot tijdelijke etagères, door de spullen met klittenband op elkaar te stapelen. Zeer handig en snel, maar nog zo origineel en de spullen kunnen daarna gewoon weer in de kast. En geef toe: een mooi gepresenteerd sandwicheke, smaakt nog zo goed, niet?

Et voila, verder was het een kwestie van met wat kleur te strooien, enkele prachtige eyecatchers van VISIONÄR op te hangen en mij in een passende jurk aan te meten! De vriendinnen werden opgetrommeld om het witte konijn tot bij mij thuis te volgen en de thee in de kopjes werd af en toe vervangen door een iets straffere variant. Carnaval in mijn living… nooit gedacht dat het zo stijlvol en onvergetelijk zou zijn!

In samenwerking met Veetje.

www.veetje.be.

Inschrijven of aanmelden om een commentaar toe te voegen