(S)toffe kast!

bStap1bReinigenontvetdekastgrondigbStap2bSchuur...

Stap 1: Reinig en ontvet de kast grondig

Stap 2: Schuur alles mooi op

Stap 3: Geef de buitenkant van de kast en de deuren (voor-en achterkant) een laag grondverf. Laat drogen en schuur licht op.

Stap 4: Schilder de eindlaag in twee lagen. Schuur altijd even tussen de lagen door voor een mooi glad resultaat. Laat drogen.

bStap5bLaateenplaatplexiglasopmaatzagenofknipee...

Stap 5: Laat een plaat plexiglas op maat zagen of
knip een groot stuk karton met deze afmetingen. Knip ook de stof op deze maat + 6 cm omslag. Hou hierbij ook rekening met het motief van de stof voor een mooi symmetrisch resultaat.

Stap 6: Bevestig sterke dubbelzijdige tape tegen de voorkant van de plexiplaat, strijk de stof perfect glad en kleef de plexi er tegen. Kleef nu ook op de achterkant van de plaat dubbelzijdige tape.

Stap 7: Plooi de zijkanten van de stof om en kleef ze vast op de plexi.

Stap 8: Knip de omgevouwen hoeken boven- en onderaan gedeeltelijk weg. Vouw ook de korte kanten van de stof om en kleef ze op de dubbelzijdige tape.

bStap9bBrengnuookdubbelzijdigetapeaantegendekun...

Stap 9:Breng nu ook dubbelzijdige tape aan tegen de kunststof inzet van de kastdeur en kleef de beklede plaat er in vast. Druk overal goed aan.

Stap10:Breng tenslotte nog wat extra kleur aan op de kast met masking tape. en je kast ziet er weer uit als herboren!

Een ongelukje is snel gebeurd en voor je het weet is de kunststof inzet van je kast gedeukt of beschadigd. Onherstelbaar?! Toch niet, want dankzij een slimme stoftechniek is de schade zo weggewerkt. Voor een extra vrolijk resultaat kan je de kast meteen ook een fris kleurtje geven.

Hieronder vind je alle stappen uitgelegd, of neem een kijkje op www.ikea.com/red-de-meubelen Daar vind je een handig filmpje om je helemaal op weg te helpen.

Extra tip: Deze techniek kan je natuurlijk ook toepassen op andere oppervlakken. Bekleed bijvoorbeeld eens de bovenkant van een commode met stof, of de lades van een bureau. Succes verzekerd!

Inschrijven of aanmelden om een commentaar toe te voegen