Samen sterk!

bStap1breinigenontvethethoutenvuleventuelekrass...

Stap 1: reinig en ontvet het hout en vul eventuele krassen op met een aan- gepast vulmiddel.

Stap 2: schuur alles goed op.

Stap 3: geef het zitvlak een laag primer en laat drogen.

Stap 4: geef het vervolgens twee eind- lagen. Schuur en ontstof steeds tussen de twee lagen. Laat goed drogen.

bStap5bboordegaatjesvoordekruisjessteekindezitt...

Stap 5: boor de gaatjes voor de kruisjessteek in de zitting met behulp van een voorgetekende mal.

Stap 6: rijg een dun nylontouw door de gaatjes om de kruisjessteek te vormen. knoop het touw aan de onderkant van de zitting vast. Herhaal stap 1 tot 6 met twee andere krukjes.

Stap 7: boor bij twee krukken in één poot een gaatje op 20 cm hoogte en bij het derde krukje in twee poten. Zet de krukken naast elkaar en verbind de poten met behulp van een draadstang en moertjes. Slijp de draadstang af.

Stap 8: wikkel een dikker nylon touw van onder naar boven rond de poten om de moeren te verbergen. Zet het touw onderaan vast met een nietje en plak het bovenaan vast met een lijmpistool.

Extra tip: wikkel een stukje plakband rond het uiteinde van het nylontouw om het makkelijk door de geboorde gaatjes te kunnen halen.

De FROSTA krukjes zijn zo handig dat ze echt voor alles gebruikt kunnen worden. Niet alleen om op te zitten, maar ook als bijzettafeltje, plantenstaander, of als muren voor een stoer ridderkamp bijvoorbeeld...

Het enige nadeel is wel dat de krukjes er na verloop van tijd ook echt gaan uitzien alsof ze een veldslag overleefd hebben. Daar is gelukkig snel een mouw aangepast. Met een laagje verf, een originele decoratie en een verrassende toepassing krijgen ze een tweede leven als bankje (of toch weer als ridderkamp natuurlijk...).

Hieronder vind je alle stappen uitgelegd, of neem een kijkje op www.ikea.com/red-de-meubelen Daar vind je een handig filmpje om je helemaal op weg te helpen.

Inschrijven of aanmelden om een commentaar toe te voegen