Binnenkijken bij Joke, Roeland, Mil en Ida in Deurne

HetwiegjekomtvanRoelanddieeralsbabyooknogingesl...

“Het wiegje komt van Roeland, die er als baby ook nog in geslapen heeft. Mijn schoonmoeder heeft er nieuwe lakentjes voor laten maken”, vertelt Joke.

WitenzwartzijnnietsaaiDoortespelenmetmotievenen...

Wit en zwart zijn niet saai. Door te spelen met motieven en figuratieve elementen krijg je een mooi grafisch geheel.

Bloemenoptafelzorgenaltijdvooreenfelenvrolijkkl...

Bloemen op tafel zorgen altijd voor een fel en vrolijk kleuraccent.

PortretvanJokemetzoonMilendochtertjeIda

Portret van Joke met zoon Mil en dochtertje Ida.

Hetzwartwitthemawerdzelfstotindeslaapkamerdoorg...

Het zwart-wit thema werd zelfs tot in de slaapkamer doorgetrokken.

Gekleurdekinderboekjesknuffelsenillustratieszor...

Gekleurde kinderboekjes, knuffels en illustraties zorgen voor speelsheid. Door ze te groeperen, blijft het geheel ordelijk.

JokemetzoontjeMil

Joke met zoontje Mil.

Indetipiwordenersavondsverhaaltjesvoorgelezen

In de tipi worden er ’s avonds verhaaltjes voorgelezen.

Meubelsenspeelgoedinhoutzorgensamenmethetparket...

Meubels en speelgoed in hout zorgen samen met het parket voor een warme en sobere sfeer.

Dewarmenatuurlijkekleurenvandekartonnenenpapier...

De warme, natuurlijke kleuren van de kartonnen en papieren bureau-accessoires zorgen voor afwisseling, zonder te veel af te wijken van het zwart-wit thema.

Dat een interieur in zwart-wit niet kil of saai hoeft te zijn, bewijst Joke Gossé, die samen met haar man en twee jonge kindjes in een klassiek rijhuis woont. Als grafisch vormgeefster en typografe, die lettertypes ontwerpt, is ze enorm visueel ingesteld. Voor de inrichting van haar eigen woning had ze een sober interieur met een monochroom kleurenpalet voor ogen. Dit idee trok ze consequent door tot in alle ruimtes van het huis, van de leefruimte tot in de kinderkamers. En hoewel de kleuren wit en zwart de boventoon voeren, is het geheel allesbehalve kleurloos.

Joke (31 jaar), Roeland (31 jaar), Mil (2 jaar) en Ida (3 maanden) wonen in Antwerpen in een rijhuis uit de jaren dertig van 155 m², met 3 slaapkamers, 1 badkamer en een tuin.

Stijl: zwart-wit


Stijlswitch

Joke had een Scandinavisch geïnspireerd interieur in een eenvoudig kleurenpalet in gedachten. “Het appartement waar we vroeger woonden, dateerde van de jaren 60, met een keuken vol roze en pastelblauwe tegeltjes. Dat was best tof, maar daarna wilden we toch iets anders, iets soberder.” In hun nieuwe woning gingen ze voor zwart en wit, met warme materialen en dynamische elementen als tegengewicht.


Warme materialen

Opdat het geheel niet te steriel zou overkomen, koos het koppel voor natuurlijke materialen. Denk daarbij aan een parketvloer, linnen en wollen accenten en houten meubelen. Speelgoed in hout geeft niet enkel warmte aan een interieur, het is ook esthetisch volgens Joke. “Babyspulletjes vind ik zelden mooi. Ik hou niet van felle en schreeuwerige kleuren. Vermits speelgerei vaak in het zicht ligt, wil je toch dat het er een beetje oké uitziet.”Decoratieve elementen

Naast natuurlijke materialen introduceerden ze ook speelse en figuratieve elementen in hun interieur. De muur in de slaapkamer is monochroom, maar de bergtekening in zwarte krijtverf zorgt voor een speelse toets, waar de kinderen zich ook creatief op kunnen uitleven. Motieven creëren dynamiek en ze zorgen voor een hedendaags accent. Daarom hangen er overal kunstwerkjes, grafische prints en een reeks typografische, zwart-wit posters aan de muur, die Joke samen met vriendin Isabel heeft ontworpen onder de naam Monomini (https://instagram.com/monominiprints)


Kleuraccenten

Zwart en wit laten zich perfect combineren met andere zachte kleurschakeringen, zoals grijze, beige, bruine en crème. Deze tinten voegen dimensie en warmte toe en ze zijn neutraal genoeg om het monochrome kleurenpalet niet te overheersen. Als je toch graag hier en daar felle kleuraccenten wil aanbrengen, kan je subtiel aan de slag gaan met bloemen, textiel, boeken en andere accessoires

In samenwerking met www.coffeeklatch.be

Inschrijven of aanmelden om een commentaar toe te voegen
lily1

Mooi licht scandinavisch interieur met gebruik van aangenaam natuurlijk licht

Gepubliceerd op 02 jan 2016 - 22:47 door lily1