IKEA idee : Een slaapkamer die je een goed gevoel geeft

b1MaakeenhangendetuinbAlserweinigruimteisenjege...

1. Maak een hangende tuin

Als er weinig ruimte is en je geen vensterbank hebt, hang dan bloempotjes met planten op aan haken die je monteert in de muur, in het plafond of aan een gordijnroede. ‘Ik maakte zelf hangers in macramé die ik aan de gordijnroede voor het raam hing’, vertelt Marloes. ‘'s Avonds schuif ik ze gewoon opzij zodat ik het gordijn kan dichttrekken.’

SOCKER Sierpot.

b2MonteereenextrakledingroedebMaakeenpraktischp...

2. Monteer een extra kledingroede

Maak een praktisch plekje om kleren op te hangen die je dagelijks gebruikt of om de outfit voor morgen klaar te hangen. ‘Ik heb een kledingroede onder mijn boekenplank gemonteerd: ze biedt niet alleen direct toegankelijke open opbergruimte, maar ook een handige manier om kleding te verluchten die nog niet gewassen hoeft te worden’, legt Marloes uit. ‘Zo gebruiken we de wasmachine ook minder, en dat is heel goed!’

GRUNDTAL Stang.

b3MaakeengoedgevoeldisplaybEnkelekleinespulletj...

3. Maak een ‘goedgevoeldisplay’

Enkele kleine spulletjes op een plank die voor jou veel betekenis hebben kunnen de slaapkamer een extra rustgevende uitstraling geven zonder veel ruimte in te nemen. ‘Enkele eucalyptustakken in een hoog glas zorgen voor een kalmerende geur (gewoon even mee schudden), en theelichtjes verspreiden 's avonds een gezellige gloed’, aldus Marloes. ‘Het speelgoedbusje is een cadeau van mijn vriend, Dean. Het herinnert me aan fijne vakanties met vrienden en maakt me blij!’

GADIS glas.

Zelfs een heel kleine slaapkamer kan een oase van rust zijn. Door aan de muren en het raam natuurlijke en praktische elementen toe te voegen, maakte de Nederlandse Marloes van haar slaapkamer een ordelijke, rustgevende ruimte waar ze haar batterijen kan opladen. Probeer deze drie ideeën uit haar slaapkamer ook eens uit.

‘Doordat ik mijn slaapkamer op orde en rommelvrij hou, is het een rustgevende plek waar ik heel graag tijd doorbreng’ - Marloes, student, Delft

Inschrijven of aanmelden om een commentaar toe te voegen