IKEA idee - Kerst op tafel

bGezelligkaarslichtbNietsisgezelligerdankaarsli...

Gezellig kaarslicht

Niets is gezelliger dan kaarslicht op tafel. Het warme licht creëert immers meteen de juiste intieme en ongedwongen sfeer. Je kan ervoor kiezen om kandelaars, kaarsenhouders en - schotels te gebruiken. Maar wat dacht je van een stuk drijfhout, een lange, houten plank die je in het midden van de tafel plaatst? Als het op het gebruik van kaarsen aankomt, gelden er enkele regels: wees voorzichtig, kies een stevige ondergrond en hoe meer kaarsen hoe beter! Wissel kleine kaarsen af met grote en combineer verschillende tinten met elkaar.

bCreatiefmettextielbVerrasjetafelgastendoorpapi...

Creatief met textiel

Verras je tafelgasten door papieren of linnen servetten te vervangen door een katoenen theedoek. Het is atypisch en het oogt zowel nonchalant, als origineel. Vouw het stukje textiel in de lengte en plaats deze onder je bord. Als je houdt van een harmonieus geheel, laat je dan in de rest van de tafeldecoratie leiden door de kleur en het motief van de theedoek.

bAlternatievekerstroosbHetpersonaliserenvaneenk...

Alternatieve kerstroos

Het personaliseren van een kersttafel gaat tot in de kleinste details, zelfs tot in keuze van het kerstboeket. Bij deze styling wijken we af van de traditionele winterbloeier, de kerstroos, en kiezen we voor een boeket van wilde, rode bloemen. Rozenbottel, euphorbia, fresia, kangoeroepoot en wilgenkatjes laten zich mooi combineren in glazen vaasjes die je op tafel plaatst.

De feestdagen naderen met rasse schreden. Bij kerstliefhebbers begint het ongetwijfeld al te kriebelen om het huis van kop tot teen te decoreren. Een belangrijk onderdeel van het kerstfeest is het kerstdiner, dé ultieme gelegenheid om de hele familie bij elkaar aan tafel te krijgen. Kerstavond is een leuk moment om uit te pakken. Niet alleen met de cadeautjes en het menu, maar zeker ook met de stijlvolle aankleding van de kersttafel. Hier volgen enkele tips die jouw op weg helpen om creatief te zijn en je gasten te imponeren.

Ikea productenlijst

SILKEBORG Vloerkleed, glad geweven
SKOGSTA Bank
POKAL Glas
DRAGON Bestek, 24-delig
FENOMEN Geurloze stompkaars, set van 5
TEKLA Theedoek
KORKEN Fles met beugelsluiting en voorraadpot met deksel
LUDDE Schapenvacht
SYLT LINGON Vossenbessenjam
GLÖGG VINGLÖGG Rodewijnglögg
DRYCK RABARBER Rabarberconcentraat
IKEA 365+ Wijnglas
ARV Servies, 18-delig
DALSHULT/SLÄHULT Tafel
INGOLF Stoel

Ontdek ons assortiment om de tafel te dekken!

In samenwerking met CoffeeKlatch.

Inschrijven of aanmelden om een commentaar toe te voegen