IKEA idee - Een andere kijk op kerst

bCreatiefmettextielbStartpuntvoordezetafelsetti...

Creatief met textiel

Startpunt voor deze tafelsetting vormt het tafelkleed. Wees origineel en kies voor een stuk textiel met een gewaagde print. Ga gewoon voor wat je zelf mooi vindt en sluit de rest van de tafeldecoratie daarop aan. Zolang je in dezelfde sfeer en kleurenpallet blijft, kan er weinig misgaan. Een drukke print zwak je af door het toevoegen van monotone en sobere elementen.

bSpelenmetbordenbBordenhoevennietaltijdrondtezi...

Spelen met borden

Borden hoeven niet altijd rond te zijn. Probeer verschillende borden die wisselen van vorm, grootte en kleur met elkaar te combineren, totdat je een sterke visuele samenhang krijgt. Vertrek altijd van een onderbord of een schaal en werk naar boven toe. Niet alle elementen van de tafelsetting moeten functioneel zijn. Van zodra je gasten neerzitten, kan je overbodige bordjes weghalen. Het is de eerste indruk die telt.

bGoudendetailsbGoudendetailsgeveninstanteenfees...

Gouden details

Gouden details geven ‘instant’ een feestelijke uitstraling. Ga op zoek naar leuke decoratieve elementen, die je nonchalant op tafel plaatst. Bij deze tafelsetting gaan we voor een minimale decoratie, met matte en gouden mini-kerstballen in de kaarsenhouders en papieren cadeautjes. Als je de gouden decoratie-elementen wegdenkt, is deze tafelsetting ook geschikt voor een andere gelegenheid.

De feestdagen zijn in aantocht! Of het nu een periode is van stress of rust, één ding staat vast: het is dé ideale gelegenheid om tijd door te brengen met de mensen die je graag ziet. Warmte in huis creëer je niet alleen rond de kerstboom, maar ook rond de tafel met het kerstdiner als hoogtepunt. Bij kerstdiners kies je nogal snel voor een meer traditionele optie maar het kan eveneens wat origineler, nietwaar? Verras jezelf en je genodigden met een andere kijk op kerst en pak uit met een stijlvolle en atypische tafelsetting.

Ikea producten
DINERA Bord zwart, grijsblauw en beige en schaal grijsblauw en beige
ÅTGÅNG Vaas
IDEAL Kaarsenschotel
BLANDA MATT Serveerschaal
SEBRAGRÄS Stof
IKEA 365+ Glas en wijnglas
SINNERLIG Platte schaal en kan
SNAPS CITRON & FLÄDER Schnaps citroen en vlierbloesem 38%
APTITLIG Snijplank
FIGURERA Borrelglazen
VINTER 2015 Decoratie goudkleurig
DAGLIGEN Geurloze stompkaars
FENOMEN Geurloze stompkaars, set van 5
VILMAR stoel
VÄSTANÅ / VÄSTANBY Tafel
STOCKHOLM Vloerkleed, glad geweven

Ontdek ons assortiment om de tafel te dekken!

In samenwerking met CoffeeKlatch.

Inschrijven of aanmelden om een commentaar toe te voegen