IKEA idee: Zo maak je een stijlvolle opstelling van de bovenste plank

b1Werkmeteenkleurenschemabomsamenhangtebrengeni...

1. Werk met een kleurenschema om samenhang te brengen in de elementen van je display. Hier gebruikte Emma grijstinten met accenten van hout en metaal om te verwijzen naar de materialen die gebruikt worden in de rest van de keuken, in combinatie met enkele roze glazen voor de pit.

SINNERLIG Kan.

b2Doortaferelentecrerenbzorgjevoorvariatieenhet...

2. Door taferelen te creëren zorg je voor variatie, en het is ook praktischer. Hier werkte ze met drie taferelen: eetgerei aan de kant van het fornuis, glaswerk en een grote vaas boven de spoelbak, en kaarsen en een schilderij iets verder van de werkzones in de keuken.

SITTNING Vaas.

b3Kaderdetafereleninbzeteerstdegroterevoorwerpe...

3. Kader de taferelen in: zet eerst de grotere voorwerpen opzij en achteraan, en werk dan naar het midden toe met kleinere of plattere voorwerpen voorin. Door het geheel in te kaderen krijgt de opstelling een mooie hoogte en diepte. We voegen graag accessoires toe zoals een oud schilderij, een bolletje touw, metalen kandelaars en papieren zakken om verschillende texturen te incorporeren in de opstelling.

SITTNING Dienblad.

Soms komt de persoonlijkheid van een keuken het duidelijkst naar voren in de kleinste details. Toen we bezig waren met de foto's van herfstactiviteiten in de keuken, vonden onze ogen keer op keer de weg naar deze interessante opstelling op een wandplank op de achtergrond. We vonden die zo leuk dat we stylist Emma vroegen hoe dat werkt.

Inschrijven of aanmelden om een commentaar toe te voegen