IKEA idee: Maak een zithoek aan het raam

bEenhoekjewaardekalmteheerstbHetgeefteendeugddo...

Een hoekje waar de kalmte heerst

Het geeft een deugddoend gevoel als je altijd vindt wat je nodig hebt in je eigen woning’, vertelt Nor. ‘Ik woon en werk in het hart van een grote stad en dat is super, maar soms raak je opgesloten in die 9-tot-5-sleur. Ik probeer mezelf wat tijd en ruimte te gunnen om dingen te doen die me een goed gevoel geven voor de start van de werkdag. Ik sta wat vroeger op en steek kaarsen aan. Ik hou van hun weemoedige schijnsel. Ik zet muziek op, zet koffie en denk na over welke kop ik zal kiezen. Ik wandel door de flat en ruik aan de bloemen, geef de planten water, schenk mijn kop koffie uit en installeer me aan het raam. Het is een zalig klein momentje dat ik elke dag opnieuw koester.’

LUDDE Schapenvacht.

Met een zacht wollen tapijtje en een favoriet kussen is de vensterbank in deze studioflat in Stockholm omgetoverd tot zitruimte: de ideale plek voor bewoonster Nor om ’s ochtends haar gedachten op een rijtje te zetten. ‘Hier zit ik elke ochtend om 7:10. Ik zet koffie en schenk me een kop in, net op tijd om de zon te zien opkomen.’ #thelittlethings

Inschrijven of aanmelden om een commentaar toe te voegen