Knutselen voor Pasen

Hier een al even eenvoudige als stijlvolle tip voor je paastafel, afkomstig van onze stylist Synnöve Mork, die meewerkte aan de decors voor onze reeks over de paaslunch.



Anna L-B




Zo maak je de leukste paaseieren
Verwijder de buitenste rok van vijf of zes flinke gele uien – hoe meer van die droge schillen, des te goudkleuriger het verfbad. Doe de schillen in een kleine pan en giet er zoveel water in dat de schillen net onderstaan.



Dan de eieren. Knip een oude nylonkous in stukken van zo’n 20 cm. Neem een boom- of plantenblad – wij kozen we voor een geraniumblaadje – leg dat op het ei en stop het geheel in een stuk kous. Zorg dat het blad mooi strak tegen het ei blijft zitten. Maak nu aan weerszijden een knoop in de kous. Schuif de plooien van die knopen wat naar achteren, anders krijg je straks strepen.



Leg het ei nu op de blad-zijde (!) in de pan met uienschillen. Het ei moet onder staan. Je kan ongeveer vijf eieren tegelijk verven. Kook de eieren naar wens 5 tot 10 minuten op een rustig vuur. En... je eieren krijgen een mooi kleurtje. (Het kookwater is trouwens bruikbaar voor meer verfbeurten.)



Haal de eieren nu voorzichtig uit het water, verwijder de kousjes en laat ze afkoelen. Voilà: een chic paasei met een subtiel bladmotief tegen een gouden achtergrond!



Tip voor de tafel
Net een vogelnest, zo’n schaaltje met twee eitjes, wat takjes en een naambordje van uitgeknipte letters.



Vrolijk Pasen!



SKYN bord
SKYN diep bord
IKEA 365+ schaal
RÄTTVIK rodewijnglas
RÄTTVIK schnaps- en likeurglas



Foto: Nina Broberg
Stylist: Synnöve Mork

Inschrijven of aanmelden om een commentaar toe te voegen