EMMIE – romantisch textiel

Geïnspireerd door Engelse tuinen en door een schat aan dessins uit Frankrijk kwam de nieuwe EMMIE stoffenserie tot stand.Het Musée de l’Impression sur Etoffes in het Franse Mulhouse huisvest meer dan zes miljoen drukpatronen voor stoffen. Een team van IKEA trok erheen om een nieuwe collectie bedrukt textiel samen te stellen: beddengoed, gordijnen, kussens, meterstoffen en vloerkleden. Hoog op het verlanglijstje stonden gedetailleerde dessins in zachte kleuren met een romantische inslag.


Met koffers vol patronen trok onze ploeg verder naar Turkije, naar een van ’s werelds grootste fabrieken voor het bedrukken van stoffen. Met de hulp van lokale deskundigen werden de patronen aangepast aan de eigentijdse druktechnieken. Terug in Älmhult vulde het designteam de patronen aan met ruiten en strepen. Het resultaat? Een prachtige stoffencollectie voor het hele huis. Onverbeterlijke romantici kunnen in februari voor de hele EMMIE-serie terecht in al onze woonwarenhuizen.


Anna L-B


FOTO 1:
Beddengoed EMMIE LAND met EMMIE RAND en EMMIE KVIST kussens. Op de vloer een EMMIE PÄRLA vloerkleed. Voor het raam hangen EMMIE KVIST gordijnen.


FOTO 2:
EMMIE LAND kussen met een dessin geïnspireerd op 18de-eeuwse landschapstaferelen op Toile de Jouy.


FOTO 3:
Dit EMMIE PÄRLA vloerkleed is machinaal bedrukt, maar met de kloeke 18de-eeuwse motieven lijkt het haast handgeknoopt.

Inschrijven of aanmelden om een commentaar toe te voegen