Op bezoek bij een interieurontwerper, deel 1

Hier woont een levensgenieter die houdt van koken en graag mensen over de vloer krijgt. De inrichting is volledig wit en gezellig. Deze stijl volgde ze al lang voordat ze in deze flat uit 1883 in hartje Stockholm trok.
- Voor mij is dit harmonie. De basis is altijd wit met wat zwart, beige, en her en der een rood of appelgroen accent. Het is een moderne stijl, aldus de eigenares van de flat.FOTO 1:
Het ronde vloerkleed maakt een eenheid van de kamer en verzacht de strakke lijnen. De zwarte IKEA PS JONSBERG vaas, ontworpen door Hella Jongerius, springt in het oog tussen de verzameling op de zitbank.In de woonkamer is plaats voor veel gasten. Een KARLSTAD chaise longue, een IKEA PS AUGUST ligstoel en een ruime witte zitbank vormen een kring zodat de gasten elkaar kunnen zien en makkelijk met elkaar kunnen praten. Aan de muur hangt een dubbele rij FAKTUM wandkasten met witte APPLÅD deuren. In de kasten zitten speeltjes voor kinderen die op bezoek komen, computeraccessoires en zelfs een bar verborgen.- Ik probeer optimaal gebruik te maken van de hoogte en deze bergplaats achter gesloten deuren zorgt voor rust. Ik haal alleen tevoorschijn waar ik zin in heb, vertelt ze. En dat geldt ook voor de kunstwerken. In lijsten en op banken combineert ze foto’s uit de jaren zestig met affiches en zelfgemaakte schilderijen. Een enkel schilderij hangt permanent aan de muur.
Op twee lage banken – vroeger in het assortiment van IKEA – staat een collectie witte vazen in diverse maten, vormen en materialen. Het verzamelen van spullen die goed bij elkaar passen, is een slimme decoratietruc die ook voor rust zorgt.- Dit is de rustgevende stijl die ik nodig heb. Soms heb ik wel wat kleur in een stof, maar de basis is altijd wit. Voor mij gaat het meer om een levensstijl dan om een manier van inrichten.FOTO 2:
Een nieuwe topper is de TISDAG bureaulamp met milieuvriendelijke LED. De groepjes hyacinten en narcissen zijn kerstbloemen die in dit seizoen voor de juiste sfeer zorgen.De mooie erker valt al op vanaf de straat. Hier staat een VIKA AMON werkblad op VIKA LERBERG schragen. De tafel is makkelijk te verplaatsen als er gasten komen eten. De ROXÖ stoelen zijn stapelbaar en staan normaal in de hal, die ook dienst doet als bibliotheek. In kaart brengen wat je precies nodig hebt en op basis daarvan je woning inrichten is de beste tip van de eigenaar van het appartement.- Denk eerst na over je wensen. Misschien heb je net als ik massa’s boeken, of vijf serviezen of een gigantische schoenencollectie die allemaal een plekje moeten krijgen. Lucht en ruimte zijn heel belangrijk. Probeer daarom opbergplaatsen zo te spreiden dat je het evenwicht niet verstoort. Kussens, vachten en plaids verzachten de strakke stijl en maken het gezellig!FOTO 3:
De ladekasten in de slaapkamer zijn vintage. De eigenares sleept ze al haar hele leven met zich mee. Hier heeft ze de kasten op elkaar gezet om gebruik te maken van de hoogte van het plafond. Het neon uithangbord vond ze ooit in een winkel met curiosa. De oude stekker is vervangen en een dimmer zorgt voor aangenamer licht.Jenny Gromark WennbergFoto: Nina Broberg

Inschrijven of aanmelden om een commentaar toe te voegen