Ontwerpersportret: Edholm & Ullenius

Het ontwerpduo Edholm & Ullenius heeft een aantal van onze mooiste kerststoffen ontworpen. We belden ze op om eens te horen hoe zij het aanpakken met kerst.
Hallo! Vertel eens over de kerststoffen voor IKEA.
– We hebben gekozen voor een paisleymotief in goud en zilver, dat wat winters en Europees aandoet, en voor een wat meer Scandinavisch getint motief in rood en wit, dat het gevoel van echt handwerk oproept.Wat doen jullie thuis met kerst?
– Lisa heeft kleine kinderen en heeft inmiddels de traditie om de hele woning te versieren en gezellig te maken herontdekt. Daarbij maakt ze royaal gebruik van kerststoffen en kerstkussens, met name onze eigen ontwerpen voor IKEA. Sissi versiert haar huis vooral met typische kerstbloemen zoals amaryllissen en hyacinten.Is de invloed van jullie werk thuis zichtbaar?
– Absoluut, we vinden het heel belangrijk dat het thuis gezellig is. Allebei willen we ons vooral omringen met mooie stoffen. En veel groen, want dat is voor ons beiden ook een favoriet.Welke trends zie je momenteel in de motieven en stoffen?
– Op dit moment zie je een ware golf van zeg maar ’geïllustreerde’ stoffen. Echt leuk vinden we dat. Wij leven ons helemaal uit rond dat thema en vertrouwen daarbij op onze smaak.Hoe is de samenwerking met IKEA tot stand gekomen?
– Toen we nog op het Beckmans College zaten, hebben we een maand stage gelopen op de ontwerpafdeling in Älmhult. Daar hebben we onze eerste stoffencollectie ontworpen, die nog datzelfde jaar (2004) onder de naam AKSELINE in productie is genomen. Dat was het begin.Wat is er speciaal aan het werk voor IKEA?
– De opdrachten zijn heel gevarieerd, gaande van tekeningen en motieven voor porselein, lampen, kerstdecoratie en sierpotten tot stoffen en andere dingen. Dat is gewoon superleuk.Wat is jullie grootste uitdaging?
– Onszelf steeds vernieuwen. Voortdurend experimenteren, wikken en wegen om nieuwe oplossingen te bedenken. Hoewel krappe deadlines het creatieve proces soms behoorlijk in de weg staan.Wat is jullie ’brandstof’, hoe laden jullie je op?
– Met suiker helaas! We zijn ontzettende zoetekauwen...SNÖBOLL tafelloper, diverse kleuren, 4,99
YRSNÖ decoratie, boom in rood vilt, 5,99
SLOM fles met dop, helder glas, rood, 2,50
YRSNÖ decoratie, glazen bal in rood/wit, 7,99 / 4 st.

Inschrijven of aanmelden om een commentaar toe te voegen