Geschenkje in een voorraadpot

Een eetbaar geschenkje is leuk om te geven. Hier het recept voor drie verschillende, eenvoudig te maken, knapperige lekkernijen. Kerstvormpjes bepalen de stijl en een glazen voorraadpot vormt een leuke verpakking. Het touwtje maakt het geheel af. Alsjeblieft, leuk om te geven!
Welkomstgeschenkjes of cadeautjes.
SNÖDRIVA bakvormen, zilver en goud, 2,99 voor 220 st.
SNÖDRIVA bakvormen, rood en wit, 2,99 voor 220 st.
SLOM voorraadpot met deksel, 1,25 CHOKLADETOFFEE (butterscotch), ingrediënten voor 75 stuks:
2 dl slagroom
2 dl lichte stroop
150 g suiker
2 el cacao
50 g gehakte, geroosterde amandelen
20 g boterZo ga je te werk:
Meng de slagroom, stroop, suiker en cacao in een pan met dikke bodem. Breng zonder deksel aan de kook, roer af en toe tot de temperatuur 122 graden bedraagt of het beslag ’coolproof’ is: giet een paar druppels beslag in ijskoud water en rol tot een balletje dat stevig tot hard moet zijn. Kooktijd: 15 tot 30 min. Voeg de amandelen en boter toe. Verdeel het beslag over de vormpjes en laat stollen. Koel bewaren. KANEELTOFFEE, ingrediënten voor 50 stuks:
2 dl slagroom
2 dl lichte stroop
150 g suiker
1 ½ tl gemalen kaneel
20 g boterZo ga je te werk:
Meng de slagroom, stroop, suiker en kaneel in een pan met dikke bodem. Breng zonder deksel aan de kook, roer af en toe tot de temperatuur 122 graden bedraagt of het beslag ’coolproof’ is: giet een paar druppels beslag in ijskoud water en rol tot een balletje dat stevig tot hard moet zijn. Kooktijd: 15 tot 30 min. Voeg de boter toe. Verdeel het beslag over de vormpjes en laat stollen. Koel bewaren. GEMBERTOFFEE, ingrediënten voor 50 stuks:
2 dl slagroom
2 dl lichte stroop
150 g suiker
1 ½ tl gemalen gember
20 g boterZo ga je te werk:
Meng de slagroom, stroop, suiker en gember in een pan met dikke bodem. Breng zonder deksel aan de kook, roer af en toe tot de temperatuur 122 graden bedraagt of het beslag ’coolproof’ is: giet een paar druppels beslag in ijskoud water en rol tot een balletje dat stevig tot hard moet zijn. Kooktijd: 15 tot 30 min. Voeg de boter toe. Verdeel het beslag over de vormpjes en laat stollen. Koel bewaren.

Inschrijven of aanmelden om een commentaar toe te voegen