En na het feest?

Opruimen, weggooien en schoonmaken. We zijn dol op kerst. De luie dagen tussendoor, eten en feesten, maar er lijkt vaak geen einde te komen aan de rommel achteraf! Welkom 2012, we zetten het jaar meteen in met handige tips!




Kliekjes beu?
Wat doe je met de restjes spruiten, ham of gemarineerde zalm? Vaak vind je het zonde om dingen meteen weg te gooien en zet je ze in de koelkast. Een deel verdwijnt in de vrieskast. Denk eraan dat je alleen versgemaakte dingen invriest. Dingen die al eens ontdooid zijn, kan je beter niet opnieuw invriezen. Dingen die eenmaal uit de diepvries zijn gehaald, eet je best zo snel mogelijk op. Er zijn trouwens heel wat goede recepten om je kerstkliekjes in te verwerken. Dus bereid meteen iets met de overschotjes in plaats van ze te laten bederven. Zo spaar je tijd en geld!



Om nare luchtjes uit de ijskast te krijgen, zet je er een nacht lang een kop koffiebonen in.



Maak je oven schoon
Na het braden van de ham kan je oven wel een flinke poetsbeurt gebruiken. Meng afwasmiddel met water en spuit dat in de oven. Verwarm de oven vervolgens tot 100 graden en laat hem dan 20 minuten afkoelen. Vervolgens veeg je alles schoon met een vochtige doek!



Gestold kaarsvet
Met kerst versieren we onze tafels vaak met kaarsen om het gezellig te maken. Minder leuk zijn de kaarsvetvlekken die je achteraf niet meer uit het tafellaken krijgt... Dat dacht je maar, je verwijdert ze in een wip. En wel zo: schraap zo goed mogelijk de was van je tafelkleed. Verwarm je strijkijzer. Neem een koffiefilter, leg dat op de vlek en zet daarop je strijkijzer. De koffiefilter absorbeert zo het vet. Fluitje van een cent!



Om de volgende keer minder vlekken te hebben, leg je je kaarsen best een paar uur in de koelkast. Naar verluidt zouden ze dan minder druipen.



Johanna R



MARIUS kruk, 3,50
NISSE klapstoel, hoogglans, wit, verchroomd, 19,95

Inschrijven of aanmelden om een commentaar toe te voegen