DHZ: Een wollig kerstkussen!

Maak er dit jaar een wollige kerst van met een zelfgeborduurd kussen. Borduurster Karin Holmberg heeft het AINA kussenovertrek gepimpt met wollen pompons, een wollig schaap en de tekst ’Have A Woolly Christmas!’. Laat je inspireren. Borduren is weer helemaal in.
Je hebt naald, garen, iets om op te borduren, een potlood en een schaar nodig. Het is het makkelijkst om een kant-en-klaar kussenovertrek te gebruiken. Het schaap op het kussen is geborduurd met een rijg- en stiksteek. De wol is gerecupereerd van een breiwerk.Het AINA kussenovertrek is verkrijgbaar in vijf kleuren en kost 5,99. Het IDGRAN kussen kost 9,99 en kan je combineren met je zelfgemaakte kussen. IDGRAN is natuurlijk ook een alternatief voor wie van deze stijl houdt, maar geen tijd heeft om zelf te borduren.- De rijgsteek is een goede techniek als je snel een oppervlakte wil bedekken. Voor extra krullen gebruik je wol van een oud breiwerkje dat je losmaakt. Je legt de wol op het stuk stof en zet het met kleine steken vast. Ik heb wit zijdegaren gebruikt, dan vallen de steken niet zo op.
Pompons zijn heel makkelijk te maken. Neem een stevig stuk papier, knip er twee cirkels uit en maak een rond gat in het midden. Leg de twee cirkels op elkaar en wikkel het garen erdoorheen totdat het gat goed vol is. Vervolgens knip je de wol tussen de cirkels door en knoop je een draad tussen de cirkels. Verwijder de kartonnen cirkels en knip de bol een beetje bij.- Ik werk graag met tekst, aldus Karin. Je kan een beetje valsspelen en een lettertype van de pc pikken en overtrekken met een potlood. Hier is het een boodschap voor een wollige kerst geworden.Iedereen kan borduren. Karin vindt dat je het maar gewoon moet proberen. Het is leuk om te experimenteren. Je kan een tekening baseren op een foto of een krantenknipsel. Alles kan als voorbeeld dienen! Je maakt een sjabloon door het patroon op papier te tekenen. Daarna trek je de contouren met een potlood over op de stof. Tja, of je tekent gewoon een patroon uit de losse pols.- Stel jezelf niet te hoge eisen. Laat je gaan en maak het leuk! Veel dingen zien er moeilijk uit, maar zijn dat helemaal niet. Een tip: het is goed om je werk af en toe even opzij te leggen en het later weer op te pakken. Dan gaat het vaak een stuk beter.Jenny Gromark Wennberg

Inschrijven of aanmelden om een commentaar toe te voegen