Lekker bij de borrel

Pas op dat je straks niet misselijk wordt van al die kerstlekkernijen! Zorg voor variatie in de hapjes bij de vele kerstborrels. En verzin dit jaar ‘ns iets nieuws. Wat dacht je bijvoorbeeld van een creatieve kerstpizza…
Rol eerst je pizzadeeg uit op een plaat. Ik gebruik altijd de DRÖMMAR bakplaat. Snij vervolgens met een scherp mes een kerstboomfiguur uit het deeg. Bedek het deeg met tomatensaus, het door jou gekozen beleg en bestrooi alles rijkelijk met mozzarella. Met schijfjes salami maak je de kerstballen voor de boom en zwarte olijven vormen een leuke slinger. Bak de pizza 5 à 10 minuten in het midden van de hete oven en serveer deze snack warm tijdens je kerstborrel.Frida RamstedtFOTO 2:
Uitsteekvormpjes zijn ook ideaal om pizzaatjes in kerstsfeer te maken. Ik heb de sneeuwvlokken uit de SNÖDRIVA serie bakvormen gebruikt. Ze hebben de perfecte maat voor een snack. Beleg het deeg met stukjes salami, olijven en mozzarella en bak ze 5 à 7 minuten op 200 graden. Klaar!FOTO 3 en 4:
Voor kinderen en anderen die niet van glühwein houden is warme chocolade met een hageslagrandje een zalig zoet tussendoortje. Doop chocoladesticks in warme melk. Smelt voor de sticks een blok pure chocolade au bain marie en giet de chocolade vervolgens in plastic borrelglaasjes of in een ijsblokjeshouder. Stop er de stokjes in en versier de porties met stukjes zuurstok. Ik heb ook de rand van de glazen TECKEN bekers versierd: houd de rand van de beker eerst in wat eiwit en druk hem dan in een bordje hagelslag. Dien op met warme melk. En klaar! Je hebt zo een lekker drankje dat letterlijk smelt in je mond.FOTO 5:
Serveer ijskoude glühwein in een uitgeholde appel met een kaneelstokje als lepel en smaakmaker in één! Hol de appel voorzichtig uit met een mes en een lepel, vul hem met een flinke scheut van de frisse wijn en hop, je hebt een welkomstdrankje en snack in één. Je gasten kunnen hun ‘glaasje’ ook opeten als het leeg is. De appel heeft de smaak van de inhoud opgenomen, wat hem dubbel zo lekker maakt.FOTO 6:
Verwelkom je gasten met hoogst persoonlijke peperkoek. Spuit op elke koek iemands naam of initialen en serveer deze lekkernij bij warme glühwein in koffiemokken. Ik heb SNÖDRIVA bakvormpjes gebruikt. De opgespoten decoratie is een mix van poedersuiker en eiwit. Heb je al gemerkt dat IDGRAN decoratie zich prima leent als onderzetter voor hete glühweinbekers? Je kan er ook andere leuke dingen mee doen en ze bezorgen je tafel een vrolijke kerstfeer.Foto: Frida Ramstedt 

Inschrijven of aanmelden om een commentaar toe te voegen