Feestelijke rode kool

Iedereen heeft zo zijn favorieten en must-haves voor op de kersttafel. Naast ham, gemarineerde zalm en haring wil ik ook altijd rode kool, een echte klassieker. Hier volgt een eenvoudig recept waarmee je woning heerlijk naar kaneel, rode wijn en steranijs zal ruiken.




Een witte schaal op een voet past mooi bij de donkerrode kool en valt op tussen alle andere lekkernijen. De ingrediënten kan je ook prima gebruiken als decoratie op de kersttafel: kaneelstokjes, rode appeltjes en opengesneden rode kool. Fraaiere kleuren vind je nauwelijks!



Hanna Meijer



YRSNÖ schaal, wit, 6,99
DELIKAT serveerbestek, 2-delig, roestvrij staal, 5,99
SNÖDRIVA theedoek, diverse kleuren, 3,99 / 2 st.



Rode kool
1 rode kool
50 g boter
1 ui in dunne plakjes
2 zure appels
2 dl rode wijn
2 el rodewijnazijn
2 el zwarte bessensap
2 el stroop
1 kaneelstokje
2 blaadjes laurier
3 steranijsvruchten
5 hele of geplette kruidnagels
zout en witte peper



Zo ga je te werk: Rasp de rode kool en stoof ze samen met de ui in een grote pan met boter. Snijd de appel in stukjes en voeg deze samen met de wijn, de wijnazijn, het zwarte bessensap, de kruiden en het zout toe aan de kool. Zet het deksel op de pan en laat alles zo’n 50 minuten op een laag vuur sudderen. Af en toe roeren en afkruiden met peper en zout.

Inschrijven of aanmelden om een commentaar toe te voegen