Weer ’ns iets anders dan Delfts blauw

Met zwevende heteluchtballonnen, opvliegende vogels en speelse, mozaïekachtige motieven kan je het nieuwe PROMENAD tafelgerei niet echt traditioneel serviesgoed noemen. Maar met de kenmerkende blauwtinten tegen een witte achtergrond, zijn de kommen en borden van PROMENAD wel een knipoog naar porseleintradities uit het verleden.PROMENAD serviesgoed bestaat uit een schaal, een bordje, een diep bord en een groot bord van microgolfoven- en vaatwasserbestendig veldspaatporselein. PROMENAD is zowel bedoeld voor de dagelijkse cornflakes als voor verzorgde etentjes. Malin Åkerblom ontwierp het dessin van PROMENAD door te experimenteren met allerlei tinten blauwe waterverf, waarna ze het resultaat digitaal scande.


“Het blauw wijst terug naar traditioneel porselein, maar de motieven hebben iets onverwachts”, aldus Malin. “Zoals de heteluchtballon die staat voor vrijheid en speelsheid. De plaatsing van de motieven op PROMENAD is een beetje ongebruikelijk. In de motieven zijn verschillende dingen te ontwaren, het hangt ervan af uit welke richting je kijkt.”

Inschrijven of aanmelden om een commentaar toe te voegen
IKEA

Hej Kimberley, je kan de hele reeks terugvinden op onze site: http://www.ikea.com/be/nl/catalog/categories/series/25112/
Veel plezier ermee!

Gepubliceerd op 06 aug 2013 - 14:31 door IKEA
kimberley

hoeveel geld samen alles ? ik weet niet hoe op ikea

Gepubliceerd op 05 aug 2013 - 18:01 door kimberley