Wat je zelf maakt, smaakt het best!

Wie kan er weerstaan aan zelfgemaakte snoep? Het is het ideale kerstcadeau voor jong én oud. Je hoeft alleen maar dit recept te volgen, en ze vervolgens in een leuke bokaal of schaal te stoppen en versieren met een mooi zijden lint. Succes verzekerd!




Hoe maak je Knäck (of fudge) een typisch Zweeds Kerstsnoepje?





  • 2 dl suikersiroop


  • 2 dl room


  • 2 dl suiker


  • 1 dl amandelen (gepelde of blanke)


Doe alles behalve de amandelen in een sauspan met dikke bodem en zet op een laag vuur. Roer tot de suiker volledig is opgelost. Stop met roeren, zet het vuur hoger en breng aan de kook. Laat het mengsel zachtjes koken en roer slechts af en toe tot het een temperatuur van 120° heeft bereikt. Dit kan wel twee uur duren. Je hebt geen thermometer nodig om dit te testen. Neem gewoon een lepel van het mengsel en laat het in koud water vallen. Als je er een balletje van kan maken, is het klaar. Hak ondertussen de amandelen grof. Eens het mengsel de gewenste temperatuur heeft bereikt mag je er de amandelen aan toevoegen en haal meteen ook het pannetje van het vuur. Gebruik een mengbeker om de fudge in kleine cakevormpjes te gieten (diameter 2 cm). Laat volledig afkoelen.

Inschrijven of aanmelden om een commentaar toe te voegen